regulament

REGULAMENT DE DESFASURARE AL JOCURILOR

CUPA JUNIORULUI 2017 

 • Grupa 2002 (10+1) (2×25 min/joc pauza 5min)
 • Grupa 2003 (10+1) (2×25 min/joc pauza 5min)
 • Grupa 2004 (10+1) (2×25 min/joc pauza 5 min)
 • Grupa 2005 (8+1) (2×25 min/joc pauza 5min)
 • Grupa 2006 (7+1) (2×25 min/joc pauza 5min)
 • Grupa 2007 (7+1) (2×25 min/joc pauza 5min)
 • Grupa 2008 (5+1) (2×20 min/joc pauza 5min)
 • Grupa 2009 (5+1) (2×20 min/joc pauza 5min)

Punctajul jocurilor:

 • Joc castigat = 3pct
 • Joc terminat la egalitate = 1pct
 • Joc pierdut = 0pct

Criterii de calificare

Faza grupelor

Se vor juca meciuri in grupe, semifinal, finale, jocuri de clasament.

In caz de egalitate la puncte intre 2 echipe dupa jocurile din faza grupelor, vor intra in vigoare urmatoarele criterii de departajare:

 1. Rezultatul direct
 2. Golaverajul general
 3. Numarul mai mare de goluri marcate
 4. Numarul mai mic de goluri primite
 5. Clasamentul Fair-Play
 6. Tragere la sorti

In caz de egalitate de puncte intre 3 echipe dupa jocurile din faza grupelor,vor intra in vigoare urmatoarele criterii de departajare:

l.Se va intocmi un clasament doar cu rezultatele dintre cele 3 formatii aflate la egalitate de puncte si se va califica echipa cu cele mai multe puncte adunate doar din jocurile cu celelate echipe aflate la egalitate de puncte.

 1. Golaverajul general din jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.

 

 1. Numarul mai mare de goluri marcate in jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.
 2. Numarul mai mic de goluri primite in jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.
 3. Golaverajul general in toate jocurile din grupa.
 4. Numarul mai mare de goluri marcate in toate jocurile din grupa.
 5. Numarul mai mic de goluri primite in toate jocurile din grupa.
 6. Clasamentul Fair-Play dupa toate jocurile din grupa.
 7. Tragere la sorti.

In cazul in care in urma clasamentului intre 3 echipe doar 2 vor ramane la egalitate de puncte se vor aplica criteriile de departajare intre 2 echipe.

Faza eliminatorie

In cazul in care un joc din faza eliminatorie se incheie la egalitate,se vor executa cate 3 lovituri de departajare pentru fiecare echipa.

In caz de egalitate dupa cate 3 executii de echipa se vor lansa alternativ lovituri de la 7 m pana cand o echipa va putea fi desemnata castigatoare.

La jocurile de 11 la 11 se vor executa lovituri de la 11 metri.

Fiecare jucator aflat pe foaia de joc va putea executa lovituri de la 7 m sau 11m, chiar daca nu era in teren la fluierul de final al jocului.

In timpul executarii loviturilor de departajare, jucatorii aflati pe foaia de joc a fiecarei formatii vor ocupa cercul de la central terenului,urmand ca ceilalti oficiali sau suporteri sa stea in afara suprafetei de joc.

Foaia de joc

Inainte de primul joc al competitiei, oficialii fiecarei echipe vor preda la masa organizatorilor un tabel cu datele echipei, tabel care va tine loc de foaie de arbitraj pe toata durata competitei, precum si:

2002,2003,2004,2005,2006,2007,2008 si 2009 (care au implinit 7 ani) LEGITIMATIILE DE JOC sau PASAPORT, SI CERTIFICAT DE NASTERE ORIGINAL SAU COPIE LEGALIZATA.

-2009 si 2010(sportivii ce joaca la alta categorie de varsta,2009 ,2008) certificate de nastere original sau copie legalizata.

In cazul in care un oficial al unei echipe nu poate prezenta aceste documente organizatorilor si poate arata doar o copie a unui certificate de nastere directorul turneului isi rezerva dreptul de a solutiona cauza si a da un verdict litigiului.

Echipamentul

Toate echipele vor purta tricouri prevazute cu numar(-e) pe spate, de aceeasi culoare si aceste numere vor trebui sa coincida cu cele trecute in foaia de joc.

Terenurile de joc

Suprafetele de joc vor fi din gazon artificial si teren iarba. Jucatorilor le este interzis sa foloseasca crampoane de aluminiu.

Organizatorii recomanda jucatorilor utilizarea ghetelor de joc ce sunt prevazute cu crampoane de plastic sau cauciuc.

Out de poarta

In momentul in care mingea iese in spatele liniei de fund in aer sau pe sol, fiind trimisa de catre un jucator advers, se va executa out-ul de poarta de catre portar cu mana fara a se depasi jumatatea terenului la grupele 2009,2008,2007,2006 si 2005, cu piciorul la grupele 2002,2003 si 2004.

Lovitura de margine

Lovitura de margine se va executa cu mana la toate grupele de varsta.

Loviturile libere indirecte, acordate din interiorul semicercului de 6 metri, se vor executa de pe linia ce marcheaza acest semicerc iar echipa sanctionata i§i va putea organiza zidul cu jucatorii pe linia de poarta.

Portarul va putea ocupa o pozitie in fata zidului fiind obligat sa pastreze o distanta de minim 3 metri fafa de minge.

Loviturile de penalitate (pentru abateri comise in interiorul semicercului) se vor executa de la 7 metri sau de la 11 metrii(2002,2003,2004)

Portarul este obligat sa stea pe linia de poarta.

Pentru grupele 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, un jucator care a primit doua cartonase galbene sau direct cartonas rosu, este eliminat de pe teren pe o perioada de 5 min, echipa jucand in inferioritate in aceasta perioada. Dupa expirarea celor 5min, antrenorul poate introduce acelasi jucator sau un alt jucator de camp. In caz ca jucatorul care a luat o data cartonas rosu recidiveaza in acelasi joc, acesta este eliminat definitive, echipa sa jucand pana la sfarsitul meciului in inferioritate.

Pentru grupele 2002, 2003, 2004, se aplica regulamentul FIFA, cartonasul rosu insemnand eliminarea jucatorului, iar echipa sa va evolua in inferioritate numerica tot meciul.

ORICE LOVITURA LIBERA DIN INTERIORUL TERENULUI PROPRIU SE CONSIDERA INDIRECTA. (INCLUSIV LOVITURA DE START PRILEJUITA DE INCEPEREA PARTIDEI SI PRIMIREA UNUI GOL)

Punctualitate

Echipele trebuie sa fie pregatite de joc cu 15 minute inaintea startului partidei.In cazul in care la ora stabilita de incepere a jocului oricare din echipe nu este prezenta pe teren,aceasta va dispune de o perioada de 5 minute pentru a se alinia la startul partidei in caz contrar urmand sa piarda acel joc cu scorul de 0-3.

Nu uitati ca pauzele dintre reprize au o durata de pana la 5 minute in functie de timpul aferent jocurilor si ca echipele nu au voie sa paraseasca suprafata de joc.

Sanctiuni-Norme disciplinare

Cartonase:

Jucatorul ce va fi eliminat cu cartonas rosu direct sau ca urmare a acumularii a doua cartonase galbene va juca urmatoarea etapa.

Cumulul de cartonase nu se contabilizeaza.

Clasament Fair-Play:In caz de egalitate de puncte intre echipe,al 4-lea criteriu de calificare este clasamentul Fair-Play in care fiecare cartonas va avea o valoare negativa de puncte,astfel:

 1. cartonas galben= 1 punct
 2. eliminare dupa 2 cartonase galbene= 3 puncte
 3. cartonas rosu direct = 6 puncte

Pentru intocmirea clasamentului se va tine cont doar de foile oficiale de joc. Comportamentul echipelor:

Daca o echipa demonstreaza in timpul turneului o atitudine violenta (protesteaza la decizii arbitrale, duritati asupra rivalilor, proteste la adresa organizatorilor, etc.) poate fi automat exclusa din turneu. Toate cazurile de excludere din competitie vor fi raportate in amanunt forului federativ la care este asociat clubul sau jucatorul exclus din turneu.

Delegatii echipelor vor fi direct responsabili de atitudinea si comportamentul propriilor jucatori in relatia cu arbitrii, colegii, adversarii, publicul, organizatorii si materialele ce apartin bazei sportive (vestiare, band de rezerva,etc.).

Organizatorii vor inspecta vestiarele impreuna cu delegatii echipelor implicate inainte si dupa fiecare joc.In cazul distrugerilor totale sau partiale ale materialelor ce apartin de baza sportiva (vestiare, banci de rezerva, scaune din tribuna,etc.) delegatul, echipa si persoana care a provocat distrugerile sunt direct responsabili. 

Asigurari

Toti delegatii echipelor vor trebui sa detina asigurari pentru proprii jucatori atat in interiorul cat si in exteriorul terenurilor de joc.

Organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele leziuni sau boli aparute in timpul turneului, la fel cum organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele lucruri pierdute sau furate.

Acceptarea criteriilor

Echipele inscrise la Cupa Juniorului 2017 accepta acest regulament creat de organizatori pentru acest turneu, si fiecare echipa va lua la cunostinta acest regulament inmanat la conferinta de presa.

ORGANIZATOR

ACS JUNIORUL BUCURESTI